IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
14:20 | 26 октомври 2020
Обновен: 06:23 | 15 март 2024

Затварят дискотеки и барове и във Варна

Намаляват до 30% зрителите в театри и киносалони. Спортните състезания на закрито ще бъдат без публика, а на открито – при 50 % капацитет

По материала работи: Слав Велев
Затварят дискотеки и барове и във Варна

Областният кризисен щаб във Варна обсъжда предложения, свързани със затягане на мерките за безопасност заради увеличаване на случаите на заразени с коронавирус. Едно от тях е затварянето за две седмицина нощните заведения, както и ограничаване до 6 души на броя на клиентите на една маса в заведенията, съобщи за Радио Варна областният управител Стоян Пасев.
 
 
Друга мярка предвижда намаляване до 30 процента на зрителите в театралните и киносалони, както и недопускане на външни хора във физкултурните салони в училищата. Има и предложение на сватбените ритуали и кръщенетата да присъстват само младоженците, кръстниците и длъжностните лица. Очаква се гласуването на всички членове на кризисния щаб, за да се официализират предложенията .
 
 
Дискотеките и нощните заведения във Варна ще бъдат затворени за две седмици от петък, 30 октомври, съобщи за “24 часа” областният управител Стоян Пасев. Ако случаите на коронавирус продължат да се увеличават през следващите дни, това може да се случи и по-рано.
 
 
За културните мероприятия на закрито също има нови предписания - те ще могат да се провеждат при 30 % от общия капацитет на помещенията, а посетителите трябва да спазват 2 метра дистанция. Вече са затворени и пенсионерските клубове на територията на областта.
 
 
Спортните състезания на закрито ще бъдат без публика, а на открито – при 50 % капацитет на съоръженията.
 
 
Кризисният щаб заседава онлайн за мерките, които могат да бъдат взети спрямо увеличаване броя на заразените в областта, допълни Стоян Пасев.
 

Коментари

Новини Варна