IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Избрано
15:44 | 25 май 2015
Обновен: 13:09 | 25 юли 2024

От утре плащаме по електронен път таксата за детски ясли

Онлайн може да се подава и заявление за кандидатстване

По материала работи: Юлиян Атанасов
От утре плащаме по електронен път таксата за детски ясли

 

Родителите вече ще могат да плащат месечните такси на децата си и онлайн. Това стана възможно с новата електронна услуга на община Варна.
Услугата влиза в сила от утре. Всеки родител може да извърши онлайн разплащане, след като влезе в профила си в платформата „уеб родител“.
Ползвателят трябва да попълни ЕГН-то на детето и паролата, която е получил при постъпване на детето в яслата. Паролата се изписва и в квитанциите за платена такса.
 Това е поредната онлайн услуга, която Община Варна предлага за родителите на деца в детските ясли. По електронен път те могат да подадат заявление за кандидатстване за прием, който е целогодишен, а класирането за свободните места се прави всеки месец.
От тази година отпадна и хартиеният документ за  проверка на задължения към общината, който се изисква при кандидатстване в детска градина. Информацията се проверява онлайн от директорите в  детските заведения.
Местната администрация предлага и още 11 електронни услуги за различни дейности.

 

Коментари

Новини Варна