IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
13:37 | 26 август 2015
Обновен: 11:38 | 25 март 2024

Откриха Дневен център за младежи с увреждания

В него безплатни грижи и храна ще получават 25 души

По материала работи: Ставри Таргов
Откриха Дневен център за младежи с увреждания

Дневен център за възрастни  с увреждания бе открит официално днес в блок 67 в кв. „Чайка“. Новата социална структура бе обещана през януари т.г. от кмета Иван Портних на майките, чиито деца инвалиди са навършили 18 години. В новия дневен център младежите ще получават безплатни социални и медицински грижи и храна и така няма да бъдат в тежест на семействата им. Те ще бъдат обслужвани от социални работници, психолози, рехабилитатори, лекари и други специалисти.
254 000 лв. струва ремонтът на новооткрития център, който се очаква да започне работа от 1 октомври. За неговата издръжка общината е отделила 38 000 лв. Ще се направи опит тези пари занапред да идват по линия на държавно-делегираните дейности.
Изграждането на центъра е част от амбицията ни да подобряваме постоянно условията за живот на хората с увреждания във Варна, каза кметът Портних при откриването на новата структура.

Ставри Таргов
   

 

Коментари

Новини Варна