IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
12:31 | 13 април 2016
Обновен: 20:15 | 22 април 2024

Община Варна ще изгражда зони за отдих в държавни имоти

Правителството даде разрешение

По материала работи: Златина Добрева
Община Варна ще изгражда зони за отдих в държавни имоти

Правителството разреши на държавното дружество „Рибни ресурси” да извърши продажба на недвижими имоти, негова собственост, чрез пряко договаряне с община Варна. Терените са част от рибарско пристанище „Варна”. Община Варна ще ползва терените за изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега „канал-море-езеро”, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони и други. Средствата от продажбата на недвижимите имоти ще останат в дружеството, като с тях ще се погасят стари задължения.

 

На община Приморско кабинетът предостави държавен имот с площ от 2228 кв. м. Местната власт ще ползва изградените в него защитен вълнолом, естакада и кей за рибарски лодки за разширяването и благоустрояването на пристанище Приморско.

 

С друго решение Министерският съвет (МС) промени от публична в частна държавна собственост статута на имот и го предостави на община Сливница. Теренът е с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Имотът с площ 1600 кв. м се намира на улиците „Христо Ботев“ и „Паисий Хилендарски в града. Общината ще ползва четирите сгради на бившия военен клуб за културни, просветни и образователни дейности.

 

От публична в частна държавна собственост беше променен и статутът на имот, управляван от Националната компания „Железопътна инфраструктура“, информират от пресцентъра на МС. Това е терен от 680 кв. м в Благоевград. Имотът не се ползва от НКЖИ и правителственото решение ще позволи извършването на разпоредителна сделка, която да донесе допълнителни приходи за компанията.

 

Правителството промени от частна в публична държавна собственост статута на 13 имота. Терените се намират на пл. „Център” №2 във Велико Търново. Те са предоставени в управление на областния управител Велико Търново, на районни и регионални структури на НОИ, МРРБ, Комисията за защита от дискриминация, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания, Националната служба за съвети в земеделието, Комисията за защита на потребителите, Общинската служа по земеделие, НАП, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, БНР и Министерството на правосъдието. Промяната е необходима за ефективното и ефикасно функциониране на държавните структури.

 

Коментари

Новини Варна