IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
17:20 | 29 август 2016
Обновен: 06:09 | 27 февруари 2024

Спипаха зрелостник с GSM на матурата във Варна

Аргументативен текст или есе на тема „Любовта и омразата в стихотворението „Към брата си“ от Христо Ботев“ бе 41 въпрос (трети модул) се падна днес на поправката по БЕЛ

По материала работи: Борис Проданов
Спипаха зрелостник с GSM на матурата във Варна

Анулираха матурата на ученик на поправителния изпит днес по български език и литература. Зрелостникът не е предал втори мобилен телефон. Няма данни за други нарушения.

 

Матурата по български език и литература във Варна и региона протече с участието на 181 ученици. Това са над 50% от изявилите желание да положат изпита, който се проведе в 15 сгради – 2 в града и 13 в областта.

 

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова обясни още, че утре е поправителният на предмет по избор. Заявления са подали 327 ученици. От тях по география искат да пишат 92-ма ученици, по философия 35, а по биология – 167.

 

Аргументативен текст или есе на тема „Любовта и омразата в стихотворението „Към брата си“ от Христо Ботев“ бе 41 въпрос (трети модул) на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература. По този въпрос зрелостниците имаха възможност да пишат 2 астрономически часа.

 

По време на държавния зрелостен изпит по български език и литература са анулирани 5 работи. За ползване на мобилна техника по време на изпита са анулирани 4 работи в областите Бургас, Варна, Пловдив и Хасково, съобщава официалният сайт на МОН. В област Кюстендил е анулирана 1 работа поради отказ на зрелостник да се върне в изпитната зала и да си предаде писмената работа.

 

Още по темата: 181 ученици на матура по БЕЛ във Варненско

Коментари

Новини Варна