IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
07:23 | 25 май 2014
Обновен: 18:53 | 23 април 2024

Във Варна: Дежурни прокурори дебнат за изборни престъпления

Във Варна: Дежурни прокурори дебнат за изборни престъпления

По материала работи: manager
Окончателно: 32 % бе избирателната активност във Варна

МВР: Обстановката около изборния ден е спокойна

Екип от прокурори дава дежурстав днес във Варна от началото на изборния ден до 1 час след обявяването на неговия край. Това е направено с оглед необходимостта от осигуряване възможност на гражданите и организациите да подават сигнали за извършени престъпления против политическите права във връзка с провеждане на изборите за Европейски парламент.

Заповедтта за дежурствата е на административния ръководител на районния прокурор на Варна Цветанка Гетова. Сигнали до Районна прокуратура – Варна ще могат да бъдат подавани лично /устно или писмено/ на адрес: гр. Варна, бул. „Вл. Варненчик” №57, ет.3; на тел.: 052 64 80 82 и факс: 052 61 21 84. Районна прокуратура гр. Варна ще може да бъде сезирана с уведомления за осъществени престъпни деяния и на ел. поща: rp@vn.prb.bg.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Районната и Секционните избирателни комисии. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Дирекция „Български документи за самоличност" издава лични карти и удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите от 08:30 до 18:00 часа днес.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на телефоните на Общинската избирателна комисия, Районна прокуратура Варна или в най-близкото поделение на МВР.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, напомнят от полицията.

Органите на ОДМВР - Варна ще се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Черно море

Коментари

Новини Варна