IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
14:55 | 16 май 2014
Обновен: 18:54 | 23 април 2024

Ангел Найденов: Няма опасност за България заради кризата в Украйна

Ангел Найденов: Няма опасност за България заради кризата в Украйна

По материала работи: manager
Ангел Найденов: Няма опасност за България заради кризата в Украйна

Няма пряка заплаха за националната ни сигурност във връзка с усложнената ситуация в Украйна. Това сочат анализите на министерството на отбраната, заяви по време на посещението си във Варна шефът на военното ведомство Ангел Найденов. “Поради тази причина няма и предпоставка за разполагане на съюзнически сили на територията на страната или искане за финансиране от страна на съюзниците ни“, добави той. 

По-рано през деня Найденов бе посрещнат с тържествен военен ритуал пред щаба на Военноморските сили, след което се срещна с командването и личния състав на флота. По-късно министърът посети „ТЕРЕМ - КРЗ Флотски арсенал Варна”. „От загуба за първото деветмесечие на миналата година, предприятието вече е с положителен финансов резултат, като само за първото тримесечие имаме двукратно увеличение на приходите“, коментира още той.
Министър Найденов присъства на представянето на нови тренажори във ВВМУ „Никола Вапцаров” и на награждаването на курсанти и преподаватели за високи постижения в учебния процес и научната дейност.

Десислава Димитрова

 

Коментари

Новини Варна