IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
11:29 | 15 май 2014
Обновен: 18:55 | 23 април 2024

Приемат документи за общинското ин витро

Приемат документи за общинското ин витро

По материала работи: Златина Добрева
Приемат документи за общинското ин витро

Започна приемът на документи за общинската програма „Ин витро”. Те се подават в сградата на община Варна на гише „Здравеопазване”.
Бюджетът на общинската програма „Ин витро” през тази година е 100 000 лева, като финансирането няма да дублира националния фонд „Асистирана репродукция". Така изпълнявам ангажимент, който поех при срещи с хора с репродуктивни проблеми, защото най-важното днес е нашето бъдеще - децата ни, коментира кметът Иван Портних.
С негова заповед е сформирана специализирана комисия, която ще разглежда документите на кандидатите, като на заседанията й може да присъства представител на фондация „Искам бебе“. Предвижда се комисията да заседава ежемесечно (при достатъчен брой подадени заявления), а двойката да получава отговор в рамките на месец-месец и половина от подаване на заявлението след приемане на предложенията от Общинския съвет, съобщиха от община Варна.
Ще се финансират инсеминации, лапароскопии, хистероскопии и други скъпоструващи изследвания и процедури. Максималната сума, която ще се отпуска от местната хазна, е 2000 лева. Това означава, че минимум 50 варненски двойки ще могат да разчитат на общинско финансиране. Молбите ще се разглеждат по входящ номер.
Парите от общинския фонд ще се отпускат само на семейства с доказан стерилитет и след представяне на набор документи, посочени в сайта на община Варна – varna.bg , в раздел „Дирекции и дейности” - „Здравеопазване”.

Коментари

Новини Варна