IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
19:44 | 1 юни 2014
Обновен: 18:29 | 17 април 2024

Две села потънаха в пороя

Две села потънаха в пороя

По материала работи: Борис Проданов
Две села потънаха в пороя

Част от моста, свързващ горнооряховските села Върбица и Горски долен Тръмбеш, пропадна днес под влиянието на обилните порои и активизирало се старо свлачище. Това предаде БНР.
Спряното движение създава сериозни проблеми на 400-те жители на село Горски долен Тръмбеш. Сега, за да стигат до Върбица, те трябва да минават по обходен маршрут през село Драганово.
По данни на Агенция „Пътна инфраструктура" третокласният път Драганово - Царски извор, част от който е трасето към Горски долен Тръмбеш, също е затворен, защото е в окаяно състояние. В тази ситуация родители заплашват, че няма да пуснат 20-те си деца, които пътуват от Горски долен Тръмбеш до средищното училище в село Върбица. Те се страхуват, че децата им трябва да изминават на отиване и връщане 80 километра по разбития обиколен маршрут. В селото се усложняват доставките на храни и осигуряването на медицинска помощ.
Община Горна Оряховица има одобрен проект от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет за укрепване на старото свлачище, прекъснало моста, но предвидените 500 хиляди лева все още не са отпуснати.

Коментари

Новини Варна