IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
05:47 | 1 юни 2014
Обновен: 00:56 | 12 април 2024

Обстановката в страната е усложнена след последните дъждове

Обстановката в страната е усложнена след последните дъждове

По материала работи: Златина Добрева
Обстановката в страната е усложнена след последните дъждове

Усложнена остава обстановката в страната след наводненията през последните дни.

Затруднена е ситуацията в областитеВелико Търново и Габрово, където работят кризисни щабове. Десетки къщи бяха наводнени, за щастие няма жертви. Прелял преливник на язовирна стена край търговищкото село Априлово наводни селскостопански дворове, земеделска техника и избени помещения на къщите, съобщаваНова телевизия

Във Велико Търново ситуацията се нормализира, нивото на река Янтра се понижава. От високите придошли води е бил залят мостът между селата Леденик и Шемшево. 

Всички служби работят в координация, предприети са мерки за защита на населението и предотвратяване на щети. На места са разположени постове за наблюдение на критичните участъци. Запазва се и схемата за оповестяване от страна на кметовете на населени места и кметските наместници при високи водни нива на реките. 

Община Габрово ще търси съдействие за преодоляване на щетите, причинени от проливните интензивни валежи - сумарно 96 литра на квадратен метър. Няма информация за бедстващи хора и квартали без ток. Има активизирани пет свлачища, нарушени настилки и частично непроходими улици и участъци.

Коментари

Новини Варна