IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
05:20 | 6 юни 2014
Обновен: 11:25 | 1 май 2024

Изчезналото в морето момиче било с татуировки и гривни на краката

Изчезналото в морето момиче било с татуировки и гривни на краката

По материала работи: Златина Добрева
Втори ден издирват в морето изчезналото момиче

Девойката влязла облечена във водата, а вълните я изхвърлиха без дрехи
Пълна мистерия витае около драмата с изчезналото в морето момиче, особено след трагедията с Валя в Бургас. Според сигнал от нощния пазач на “Пунта кана” вчера около 3 часа сутринта младо момиче прескочило ниския камъшен парапет, хвърлило ядосано стол в морето и скочило от парапета след него, докато напълно изчезнало от погледа на охраната. Мъжът викал на девойката да излезе, но тя изобщо не му обърнала внимание. Около 12 часа по-късно – малко преди 15 часа следобед, тялото изплува за около 10 минути в морето пред ресторант „Мерси“ и докато на мястото пристигнат екипите на „Гражданска защита”, гранична полиция и полицията, морето го дръпна обратно. Късният следобед издирването на трупа беше прекратено заради лошото време и силното вълнение на морето.
Сигнал на тел. 112 е подаден малко след 3 часа сутринта. На мястото веднага са изпратени екипи на полицията и „Бърза помощ”, а по море е предприето издирване с катер на Морска администрация. Рано сутринта издирването е прекратено, след като не е открито тяло. Вчера в 14,05 часа, след като спря да вали дъжд и вятърът утихна малко, акцията продължи и разследващите поискаха съдействие от водолазите на „Гражданска защита”. Буквално минути след това клиентите в ресторант “Мерси” останали втрещени от гледката. Вълните носели голото тяло на удавеното момиче. Пред заведението имало двама униформени полицаи, които веднага подали сигнал до колегите си. След минути на мястото вече имаше няколко специализирани коли, спасителни екипи и водолази. Но тялото вече го нямаше.
„Чух колегата да вика през нощта и отидох да видя какво става. Каза, че някакво момиче влязло в морето и буквално изчезнало пред очите му. Веднага се обадихме на 112, дойдоха полицаи, търсиха..., но не успяха да открият нищо. Предната вечер на плажа имаше едно високо русо момиче, което изглеждаше много съмнително. Стоя на брега, дълго гледа морето, рови в една торбичка, качи се на близкото дърво, слезе, огледа се, тръгва си на два пъти и се връща. В крайна сметка си забрави обувките с високи токчета и малка дамска чантичка, в която имаше само една свещ. Предположих, че може би същото момиче е скочило в морето снощи, но не мога да бъда сигурен.“ Това сподели пред „Черно море“ охранител на един от ресторантите до „Пунта кана“.
„Беше неприятно изживяване. Имаше клиенти на няколко маси и изведнъж няколко жени се развикаха. Настана паника. Тъкмо щях да звъня на 112, и видях, че пред ресторанта има униформен полицай“, обясни сервитьор от заведението, станал свидетел на неприятната сцена. „Нощният пазач каза, че момичето влязло във водата с дрехите си. Било с рокля. Тялото, което изплува пред очите ни, беше съвсем голо. Нямаше абсолютно никакви дрехи. Виждаха се доста татуировки и имаше гривни на краката. Беше с дълга кестенява коса. Полицаите преровиха целия район, но не откриха нито дрехи, нито обувки“, допълни мъжът.
От дирекцията на варненската полиция обясниха, че когато тялото бъде открито и извадено, предстои да бъдат назначени множество експертизи, които трябва да изяснят най-малкото дали има алкохол или наркотици в кръвта на момичето. Разследващите бяха категорични, че в полицията сигнал за изчезнала млада жена не е подаван. Засега не са открити и документи. Предполага се, че момичето е решило да сложи край на живота си само. То е било само и във фаталната вечер, когато е влязло в морето. Според разследващите най-вероятната причина за крайното решение е лична драма на девойката.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна