IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
12:39 | 10 юни 2014
Обновен: 23:27 | 27 април 2024

Затвор за педофил, блудствал с 10-годишно момиче

Затвор за педофил, блудствал с 10-годишно момиче

По материала работи: Златина Добрева
Затвор за педофил, блудствал с 10-годишно момиче

Варненският районен съд даде 3 г. затвор на 65-годишен педофил, блудствал с 10-годишното момиченце на своя позната.
Днес В. И. бе признат за виновен, че на неустановени дати през месеците юли и август 2011 г. опипвал детето.
Майката на пострадалото дете напуснала мъжа си след семеен конфликт и заедно с трите си деца отседнала в къщата на свой познат в една от крайградските вилни зони. Жената спяла в общо легло с децата си, а в същата стая на дюшек върху пода  периодично нощувал пенсионерът. Съдът прие за доказано, че на няколко пъти той „извършил блудствени действия с цел да възбуди полово желание, изразяващи се в опипване, търкане, целуване и онаниране по тялото на малолетното момиче“. Впоследствие детето било настанено в специализиран приют, където пред психолог споделило за преживяванията си.
Делото бе разгледано днес при закрити врата. Подсъдимият не призна вината си. Той бе осъден да заплати на пострадалата сумата от 2000 лева за претърпените в резултат на деянието неимуществени вреди. В случай, че бъде потвърдена присъдата на Районния съд, мъжът следва да търпи наложеното му наказание в затворническо общежитие от открит тип, при общ режим.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна