IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
15:38 | 10 юни 2014
Обновен: 18:58 | 23 април 2024

Пренареждат центъра по модел

Пренареждат центъра по модел

По материала работи: manager
Пренареждат центъра по модел

Центърът на Варна да бъде пренареден по модел мостра. До това решение стигнаха експертите от Обществения съвет по архитектура и развитие на територията на заседание, провело се преди дни. На него са присъствали представители на възложителя на проекта в лицето на община Варна, проектантите от Обединение „Одесос 2012", строителния надзор и фирмата изпълнител - Обединение „Зебра трафик”, научи в. “Черно море” от зам.-кмета по инфраструктурните въпроси на града инж. Христо Иванов. 

За място на мостреното редене е избран 200-метровият участък от ларгото, който предизвика редица коментари през последните дни заради некачественото изпълнение. Фирмата трябва да предостави график за дейностите по реализацията на мострения участък най-късно до приключването на днешния работен ден, уточни арх. Иванов.

Кметът Иван Портних вече няколко пъти се закани, че няма да плати на “Зебра трафик” дължимите суми за ремонта на централната градска част заради незадоволителното качество на изпълнение на новоремонтирания участък от ларгото. Преди дни градоначалникът заяви и че ще иска пренареждане на настилката.

Пешеходното пространство трябва да бъде изпълнено съгласно изискванията на инвестиционния проект, след което участъкът ще бъде огледан и приет, а останалата част от центъра ще бъде пренаредена по негов модел, заяви още зам.-кметът. Ако „мострата” не е изработена както трябва, тя ще бъде пренареждана, докато бъдат изпълнени изискванията на инвеститора. Едва тогава ще се пристъпи към изпълнение на останалата част от ремонта, добави инж. Иванов.

Черно море

Коментари

Новини Варна