IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
06:06 | 15 юни 2014
Обновен: 22:46 | 1 май 2024

Преговорите за цената на газа за Украйна завършиха без резултат

Преговорите за цената на газа за Украйна завършиха без резултат

По материала работи: Пламен Янков
Преговорите за цената на газа за Украйна завършиха без резултат

Тристранните преговори за цената на газа за Украйна завършиха около 2 часа през нощта в Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост в Киев, без да е постигнат резултат. Това заяви пред журналисти официалният представител на "Газпром" Сергей Куприянов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Не са определени срокове за нови преговори, добави той.
По-рано украинският министър на енергетиката и въгледобивната промишленост Юрий Продан заяви, че тристранните преговори Русия - Украйна - ЕС за газа в Киев са приключили безрезултатно и се очаква да продължат сутринта на 15 юни.
"Всяка от страните обяви предложенията, за които знаете, но решение не бе намерено. Затова, по предложение на еврокомисаря г-н Йотингер, е планирано преговорите да продължат в неделя сутринта", заяви Продан. Според него, позицията на Европейската комисия е да се намери конструктивно решение в преговорите и да се предотврати ескалация в газовия сектор.

"Газпром" очаква до 10 часа на 16 юни украинската страна да погаси дълга си от 1,9 милиарда долара, в противен случай за доставките на газ ще й бъде въведен режим на предплащане.

Коментари

Новини Варна