IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
20:30 | 18 юни 2014
Обновен: 19:59 | 2 май 2024

Жълт код за Варна заради дъжд и гръмотевици

Жълт код за Варна заради дъжд и гръмотевици

По материала работи: Слав Велев
Жълт код за Варна заради дъжд и гръмотевици

Жълт код за опасност от силни валежи и гръмотевици е обявен за четвъртък за Варна и още 16 района в Северна и Източна България, съобщават от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Обилни валежи ще има в областите Варна, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Ямбол, Русе, Силистра и Бургас.

На места са възможни и градушки.

Най-съществени количества дъжд се очаква да паднат в Североизточна България. Те ще са между 25 и 30 л/кв.м, но локално са възможни и по-големи количества, до около 50 л/кв.м, съобщават от НИМХ.

Температурите през утрешния ден ще са между 19 и 24 градуса, във Варна – около 21, вятърът ще е умерен до силен от изток.

От Министерството на околната среда и водите предупреждават, че в края на седмицата се очаква повишаване на нивото на шест реки заради интензивните валежи.

Искър, Янтра, Огоста, Осъм, Лом и Русенски Лом ще покачат значително нивата си, показват данни на Европейска система за предупреждение на наводнения за водосборите на реките Дунав и Марица.

 

Коментари

Новини Варна