IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
10:15 | 21 юни 2014
Обновен: 20:01 | 2 май 2024

Къщи в "Аспарухово" са пред срутване

Къщи в "Аспарухово" са пред срутване

По материала работи: Златина Добрева
Къщи в "Аспарухово" са пред срутване

Всички усилия в момента са насочени към предотвратяване на срутване на къщите на улица "Кирил и Методий" в "Аспарухово". Всички сгради на номерата след 83 са застрашени, съобщи varnautre. Най-тежко в момента е положението на къщите с номера 107 и 111.
Тежка техника и багери се опитват да изкопаят и отводнят домовете на хората, който са на ръба над пълноводно дере, което минава покрай гробищата и отвежда калната вода в парка. Пътят по улицата е блокиран.
Хората от района разчистват около домовете си. Кметът Иван Портних предупреди, те да не се притесняват, че щетите им още не са оценени. Хората могат да си чистят, без да се притесняват. Комисия много детайлно ще направи оценка на щетите, посочи той.
Разчистени са основните пътни артерии, предстои влизането в по-малките улици. Всеки момент ще бъде отворен пътя Аспарухово - Галата. Проблем в района са задръстванията, тъй като навсякъде има спрени коли - пострадали и здрави, които затрудняват придвижването.
Вече в по-спокойна обстановка, се вижда, че е пострадал абсолютно целия квартал, а не само части от него. Нанесените поражения са огромни.

Коментари

Новини Варна