IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
19:37 | 28 октомври 2014
Обновен: 21:10 | 23 април 2024

Свършиха свободните часове за безплатни прегледи при мамолог

В Световния месец за борба с рака 120 жени се записаха за профилактика в УМБАЛ „Света Марина“.

По материала работи: Борис Проданов
Свършиха свободните часове за безплатни прегледи при мамолог

Нашата читателка Мария Георгиева на 62 г. от Варна алармира, че телефонът 052/978 660, даден за предварително записване за безплатни прегледи и консултации при мамолог в УМБАЛ „Света Марина“, дава постоянно заето. Звъня постоянно в продължение на 2 дни, но без никакъв резултат, оплака се тя на Медийна група "Черно море".

 

Свързахме се с организаторите на кампанията за безплатна профилактика по повод Световния месец за борба с рака, която започна на 27 октомври и ще продължи до 7 ноември. Те обясниха, че часовете за безплатните прегледи за мамолог са запълнени още в първия ден след публикуване на съобщението. Над 120 жени са се записали за профилактика и с тях капацитетът на варненските медици е изчерпан. Телефонният номер е бил блокиран, за да не се пречи на работата им. Организаторите на кампанията посъветваха жените, които не са успели да се запишат, да посетят общопрактикуващия си лекар и да вземат от него направление за безплатен преглед.

 

Ще припомним, че инициативата за безплатната профилактика бе съвместна на няколко големи болници – УМБАЛ „Света Марина“ във Варна, Специализираната болница за активно лечение по онкология – София, и  Първа САГБАЛ „Св. София“. Основното послание е, че открит навреме, ракът на гърдата е лечим.


Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна