IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
15:12 | 9 юли 2018
Обновен: 03:13 | 28 април 2024

С билки във Варна церят дори рак

Метенето на липа от улицата обаче може да е опасно, не скри лечителят Георги Иванов

По материала работи: Борис Проданов
С билки във Варна церят дори рак

Какви опасности за здравето крие порочната практика да се мете липа от улицата и да се предлага за изкупуване, разкри в сутрешния блок на тв „Черно море“ билкарят Георги Иванов, който има над 20-годишен стаж.

 

„Всяка една билка помага. Не трябва обаче да се употребяват прекалено често. Жълтият кантарион както лекува, така и след 2 медеца влияе зле на червата. Предозирането е опасно, който не познава билките, по-добре да не се хваща. Търговията се извършва от фирми, които изкупуват билките, има аптеки. Ние се занимаваме със смеси, направени за съответните заболявания. Официалният контрол е именно в аптеките“, каза той.

 

Георги Иванов не скри, че е крайно тревожно метенето на липов цвят от малцинствени групи.

 

„Прибирането на липов цвят от земята е опасно – събират се билки и боклуци, прах, отрови. Някои фирми си затварят очите, позволяват такива смеси, което е опасно. Ако не се измият и изчистят както трябва, стават дори отровни. Общината трябва да упражнява някакъв контрол за събиране на билки от улиците“, категоричен е билкарят.

 

И добави, че веднъж стигнала до гражданите по този начин, липата може да окаже напълно противоположен ефект.

 

„Пращал съм билки в чужбина. Нашите смеси са подбрани по правилен начин – за бъбреци, бял дроб. Лекували сме дори раковоболни хора. Имаме успехи в диабета. Дори с болести, които медицината не лекува. Пращал съм билки и за Фидел Кастро, както и на наши първи хора в столицата“, похвали се Георги Иванов.

 

Той допълни, че билколечението е най-чистото. Химическият състав на тревите правилно подбран влияе благотворно на органите.

 

„При лечението на грипа се стига до решаване на проблема до 2 дни. И аз съм се спасявал с билки. Паднах от дърво, разкъсах плеврата. За около половин час щях да умра – лечение, хирургия, системи. След това ме изписаха, но залинях. Бавно и постепенно, получих страхова невроза. Лекарите не помогнаха, но тогава се сетих, че навремето бай Кольо (топ-лечителят Никола Атанасов, бел. ред.) е лекувал близки хора. Започнах неговата терапия и успях“, обобщи той.

 

Борис Проданов

Магдалена Петрова

 

Пълното интервю: "Щрихи от утрото" (9.07.2018) - Продължават да метат липов цвят от улиците

Коментари

Новини Варна