IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
12:38 | 5 март 2017
Обновен: 02:51 | 29 април 2024

Варна събира най-добрите математици от Балканите

Престижното състезание ще е през юли

По материала работи: Борис Проданов
Варна събира най-добрите математици от Балканите

Варна събира най-добрите математици от Балканите, съобщава от официалния си профил във Фейсбук кметът Иван Портних. Градът ни е бил избран за домакин на Балканската олимпиада по математика за ученици до 15 години.

 

Престижното състезание, което ще се проведе през юни, се вписва отлично в календара на Европейската младежка столица. „Домакинството на Варна е напълно заслужено, предвид международните награди, които ежегодно печелят нашите млади математици. В тази връзка работим за създаване на още по-добри условия за обучение и развитие - в момента изграждаме нова спортна база в двора на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон".

 

По-голямата ни цел обаче, е изграждане на нова сграда за възпитаниците на това елитно училище, част от голямата идея за утвърждаване на Варна като град на знанието. В момента текат процедури за обследване и проектиране“ – допълва още кметът.

 

Черно море

 

Четете още: Техническият университет във Варна търси талант

 

Коментари

Новини Варна