IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избори 2014
14:46 | 26 август 2015
Обновен: 08:54 | 22 април 2024

Правителството избра отговорниците по изборите

Дончев ще отговаря за техническата част, Павлова - за списъците

По материала работи: Златина Добрева
Правителството избра отговорниците по изборите

Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря за организационно-техническата подготовка на местните избори и на референдума, реши правителството.
 

В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и по съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.
 

Министърът на финансите Владислав Горанов трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по подготовката и провеждането на изборите и референдума на 25 октомври.
 

Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.
 

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР.
 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.
 

За организацията, подготовката и произвеждането на националния референдум извън страната отговаря външният министър Даниел Митов.

Коментари

Новини Варна