IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избори 2014
05:37 | 8 септември 2014
Обновен: 15:40 | 13 май 2024

Ангел Найденов: България заслужава по-добро бъдеще

Ангел Найденов: България заслужава по-добро бъдеще

По материала работи: Деян Михайлов
Ангел Найденов: България заслужава по-добро бъдеще

 

„Коалиция „БСП лява България” предлага платформи, съдържащи политики с реалистични и изпълними обещания. Искаме да възстановим доверието в политиката, искаме да преустановим злоупотребата с властта в изгода на частни интереси. Искаме да очертаем нова роля на държавата, която да не бъде само наблюдател и регистратор, а да бъде активен участник в събитията, да бъде собственик, да бъде инвеститор. Искаме да имаме и предлагаме качествено и достъпно здравеопазване, ефективна система на образование, повишаване на доходите, справедливи пенсии, искаме активна социална политика. България заслужава друго, по-добро бъдеще. Варна заслужава друг вид, друг облик, перспектива, Вие всички заслужавате по-добър живот, достоен живот в справедлива държава, в един чист и проспериращ град”.
С тези думи се обърна към хилядите хора водачът на листата на Трети Варненски МИР, Ангел Найденов, при официалното откриване на предизборната кампания в морския град. Той подчерта, че управлението на Пламен Орешарски е постигнало позитивни резултати, насочени към всички, засегнати от кризата, ощетени от управлението на ГЕРБ, към най-бедните и най-уязвимите, към младите хора, търсещи подкрепа за първо работно място. По думите на Найденов предизборната кампания е трудна и тежка, но Коалиция „БСП лява България” има решения на проблемите, които могат да бъдат преодолени заедно с членовете и симпатизантите на БСП, и партиите от Коалицията. „Ние разчитаме на подкрепата на честните и открити хора, милеещи за родината. Разчитаме на желанието и съдействието на младите хора, търсещи своето бъдеще в модерна България. Разчитаме на подкрепата на всички честни хора. Изборът ще трябва да направим заедно на 5 октомври с номер 22 в бюлетината", каза водачът на листата на Трети Варненски МИР.
„Образованието е приоритет, а не бизнес, затова ще работим изключително упорито за подобряването му. За да може всеки човек, всяко дете да има равен достъп до качествено образование. Ще подкрепим и малките, и големите, и най-силни училища. Ще има електронен учебник, заложен е в стратегията, но времето не ни стигна”, заяви просветният министър в предходното правителство и втори в листата Анелия Клисарова. Към събралото се множество кандидатът за народен представител
Борислав Гуцанов уточни, че е дошло време да се подаде ръка на всеки един, който иска България да върви напред. „Сигурен съм, че всеки един иска да види новото пристанище, атракционната зона, вторият Аспарухов мост и най-накрая свлачището Трифон Зарезан да бъде укрепено. Убеден съм, че това ще стане с подкрепата на всеки един варненец, на всеки един българин, който иска да живее в достойна държава. Доверете се на „БСП лява България”, за да можем наистина да се гордеем и нашите деца да остават тук, в България, за един достоен и истински живот тук и сега, а не в обозримото бъдеще”, каза Гуцанов. „След 5 октомври Българската социалистическа партия трябва да получи нова енергия, за да отстоява всичко онова, което е нужно на хората, на България. Нека бъдем заедно и да постигнем целите си на 5 октомври!”, призова областният председател на БСП-Варна и четвърти във варненската листа Красимир Янков. „Трябва да си върнем държавата, за да живеем справедливо”, заяви вицеадмирал Петър Петров.
Своята подкрепа за Варна лично обяви и зам.-председателят на 42-рото НС Мая Манолова. „Ако не бях водач в Кюстендил, бих гласувала за листата в Трети МИР – Варна”, обърна се тя към присъстващите.
Хиляди варненци дойдоха да подкрепят кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП лява България” при откриването на предизборната кампания в града. Официалният старт беше даден в неделя, на входа на Морската градина. Листата беше представена от Светлана Такева, едно от младите лица на БСП и кандидат за народен представител от Трети Варненски МИР. В подкрепа на Коалиция „БСП лява България” и за доброто настроение на присъстващите пяха Румънеца и Енчев, и Миро.

 

 

Коментари

Новини Варна