Варна °
fallback
Лайфстайл
08:40 | 12 септември 2017
Обновен: 13:38 | 22 май 2025

В Италия избраха най-добрия майстор на сладоледи

Спечели сладолед с фъстъци, който се прави от три вида ядки, отглеждани на остров Сицилия

По материала работи: Борис Проданов

Италианският майстор Алесандро Криспини спечели престижния международен конкурс за производство на сладоледи, който се провежда в град Римини.

Криспини спечели първото място на Gelato World Tour благодарение на уникалния си сладолед с фъстъци, който се прави от три вида ядки, отглеждани на остров Сицилия.

„Фъстъченият сладолед на пръв поглед може да изглежда банален и прекалено обикновен, но ако се намерят най-добрите съставки, проучат се техните характеристики и се смесят в правилните пропорции, може да се създаде невероятен вкус“, каза той пред РИА „Новости“.

Криспини добави, че уникалността на неговия сладолед се дължи на продължителното, около ден, печене на ядките, към които се добавя мадагаскарска ванилия.

Сладоледаджията от град Сполето, намиращ се в Централна Италия, изпревари 35 конкуренти, пристигнали в Римини от 19 страни по света. Празникът на сладоледа се проведе в парка „Федерико Фелини“ на бреговете на Адриатическо море. Въпреки лошото време той бе посетен от около 50 000 души, които изядоха над 2,5 тона от леденото лакомство.

Второто място бе спечелено от баща и син от италиански произход, които бяха пристигнали за конкурса от Германия. Те приготвиха гроздов сорбе с карамелизирани орехи. Третата награда остана за представителка на Колумбия, която успя да намери сладко-горчивия баланс между маракуя и черен шоколад.

 

БГНЕС

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback