IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
21:34 | 5 ноември 2014
Обновен: 04:51 | 17 април 2024

Петте най-често срещани измами във Facebook

Потребителите вярват на едни и същи стари лъжи

По материала работи: Борис Проданов
Петте най-често срещани измами във Facebook

Потребителите на Facebook продължават да вярват на все същите стари лъжи, сочи ново изследване, цитирано от Нова телевизия. Дори хора с добро образование се оставят да бъдат подведени да вършат в социалната мрежа неща, които са неподходящи и дори опасни.Изследването, проведено в продължение на две години, проучва над 850 000 измами.

Компанията по сигурността Bitdefender е установила, че измамници са заразили устройствата на милиони потребители, използвайки нови версии на стари трикове.Почти половината от измамите разчитат на любопитството на потребителите, които биха искали да проверят кой е разглеждал профила им. Най-широко разпространената измама предлага шанса да видим дали бившите ни партньори са ни наблюдавали тайно онлайн.Около една от всеки три измами привлича жертвите си с функции, каквито Facebook изобщо няма като бутон „не харесвам” или различни цветове за стената на профила.Фалшиви награди, включително безплатни билети за „Дисниленд” и точки за игри, представляват 16,5% от измамите през последните две години.

Записи на знаменитости със сексуално съдържание се използват при 7,5% от измамите.В същото време видеоклипове, показващи жестоки кадри, за да привлекат вниманието на Facebook потребителите, са 1% от всички измами.


Novanews.bg

Коментари

Новини Варна