IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
12:00 | 6 ноември 2014
Обновен: 04:51 | 17 април 2024

Солисти от "Ла Скала" идват за суперпродукция у нас

"Трубадур" ще бъде поставена на голямата сцена на НДК на 10 декември

По материала работи: Златина Добрева
Алиса Зиновиева

Нова оперна суперпродукция ще бъде поставена на голямата сцена на НДК на 10 декември. Това ще бъде "Трубадур" от Верди с участието на оперните звезди Алиса Зиновиева, Марио Маланини, Даниела Дякова и Александър Крунев.
Преди година софийската публика имаше възможността да се наслади и влюби в таланта на звездите от Миланската "Ла Скала" в постановката "Тоска", играна на сцената на Зала 1.
Оказа се, че чувствата са взаимни и двамата знаменити солисти с готовност приели поканата да се срещнат с родната публика в оперния шедьовър “Трубадур”.
В “Трубадур” ще участват над 150 изпълнители – солисти, хор и оркестър на Държавна опера Русе.
Марио Маланини, в ролята на Манрико, е един от най-популярните италиански тенори, който пее на най-големите оперни сцени в света от Виена до Париж и от Лондон до Ню Йорк. Маланини е работил с най-добрите диригенти на нашето време - Джузепе Патене, Джузепе Синополи, Рикардо Мути, Клаудио Абадо и др.
Сопраното Алиса Зиновиева прави изключително впечатление, когато през 2003 година се явява на конкурса в Миланската „Ла Скала“ за Академията към театъра за усъвършенстване на млади оперни певци. Тогава тя се представя с арията на Дездемона от операта „Отело” на Джузепе Верди. Рикардо Мути е в комисията и Маестрото пожелава тя да изпълни и арията на Тоска от едноименната опера на Пучини. Алиса е избрана от 700 кандидати с бал от 9.50 точки от 10 възможни. Младото сопрано счита себе си за благословена, че е имала шанса да се срещне на сцената с колоси като Пласидо Доминго, Рикардо Мути и още много други.
На 29 ноември 2013 Алиса Зиновиева и Марио Маланини спечелиха сърцата на българската публика с изпълненията си в “Тоска” на сцената на Зала 1 на НДК. На 10 декември в “Трубадур” Зиновиева ще гостува в ролята на Леонора.
Впечатленията на софийската публика от баритона Александър Крунев са съвсем пресни, след брилянтото му превъплащение в образа на Риголето от едноименната опера в Зала на НДК в края на октомври тази година. В “Трубадур” Крунев ще играе Граф Ди Луна. В ролята на Азучена ще видим българското мецосопрано Даниела Дякова - чест гост в големи оперни спектали в България и Европа заради огромния си вокален и артистичен талант, пише dnes.bg.
Оперната постановка “Трубадур” е част от програмата на престижния Новогодишен музикален фестивал на НДК.

Коментари

Новини Варна