IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
21:00 | 7 ноември 2014
Обновен: 09:07 | 21 април 2024

Кубинците луднаха по южнокорейски сериали

В основата на критиките към филма са културните различия. Зрителите в Куба са свикнали на далеч по-близките по темперамент драматични бразилски сериали.

По материала работи: Деян Михайлов
Кубинците луднаха по южнокорейски сериали

Южнокорейските сериали си намериха нови зрители - кубинците, съобщава Днесбг.
Популярният в Южна Корея филм „Бижу в двореца“ е най-новата придобивка на кубинската телевизия, която цели да продължи успеха на севернокорейските сапунки в Куба.

В основата на критиките към филма са културните различия. Зрителите в Куба са свикнали на далеч по-близките по темперамент драматични бразилски сериали. Спокойното темпо и статичността в корейските сериали контрастира с тетралниченето на латиноамериканските ленти.

„Бижу в двореца“ разказва историята на осиротяла готвачка, която работи в кралски двор и отказва да стане личен лекар на краля. Първият корейски сериал, излъчен в Куба - „Кралица на домакините“, дебютира миналата година. В него се разказва историята на една обаятелна, здравомислеща домакиня. Голям фен на сериалът се оказа Алекс Кастро, син на Фидел Кастро, който признал, че гледал сериала редовно заедно със съпругата си.

Не такава е реакцията към южнокорейските сериали в Северна Корея обаче. През октомври 10 от членовете на работническата партия бяха екзекутирани, тъй като гледали сериали от южната съседка.

 

Коментари

Новини Варна