IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
21:48 | 7 ноември 2014
Обновен: 04:52 | 17 април 2024

Шейх дава милион за колата на най-бедния президент в света

Държавният глава предвижда да използва получените за возилото си пари за подпомагане на бездомните.

По материала работи: Деян Михайлов
Президентът помага на кучето си да влезе в колата.

Арабски шейх е предложил на президента на Уругвай Хосе Кордано да купи стария му автомобил марка Volkswagen Beetle за милион долара, съобщи РИА "Новости". Необичайното предложение е било направено по време на срещата на върха на страните от Г-77 плюс Китай в боливийския град Санта Крус.

Президентът на Уругвай разказва, че се замислил над офертата. Държавният глава предвижда да използва получените за возилото си пари за подпомагане на бездомните. Той е подчертал, че не изпитва "автомобилна зависимост" и колата му е необходима преди всичко за любимото му куче Мануела, което е с три крака и живее с него във фермата.

Президентът на Уругвай е смятан за един от най-нестандартните държавни глави в Латинска Америка. Съотечествениците наричат Хосе  "най-бедния президент", тъй като дарява почти цялата си заплата за благотворителност и живее в старата си ферма, която се намира недалеч от столицата, а не в луксозна резиденция.

Коментари

Новини Варна