IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
15:30 | 14 ноември 2014
Обновен: 04:52 | 17 април 2024

Обеци следят пулса и движенията

Бижуто на външен вид по нищо не се отличава от традиционните украшения

По материала работи: Златина Добрева
Обеци следят пулса и движенията

Канадска фирма разработи уникални смарт обеци, способни да следят пулса и движенията на дамите, пише британският "Дейли мейл".
Бижуто на външен вид по нищо не се отличава от традиционните украшения, но то е снабдено със сензори, които дават ценна информация за здравословното състояние на притежателката му.
Разработката е дело на компанията Biosensitives technologies и струва 110 долара, посочва БТА. Обеците се свързват чрез блутут 4.0 устройство, съвместимо с операционните системи iOS или Андроид на смартфоните и таблетите.
Според изобретателите на артикула Еar-o-Smart това са първите смарт обеци. Те контролират пулса и изгорените калории с монтираните в тях сензори.
Устройството може да бъде или вградено, или да бъде отделяно и прикрепвано към различни видове обеци и камъни. Досега съществуваха подобни устройства, но те бяха монтирани предимно в гривни и часовници. Експертите обаче считат, че ухото е едно от най-добрите места за измерването на пулса.

Коментари

Новини Варна