IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
13:09 | 9 януари 2015
Обновен: 16:32 | 20 април 2024

Умно легло алармира: Детето не се е наспало

Новият продукт струва 1000 долара

По материала работи: Златина Добрева
Умно легло алармира: Детето не се е наспало

Смартлегло, представено на Световното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас, ще предупреждава родителите, когато децата им не си доспиват. Това ще става чрез специално приложение, пише британският "Дейли мирър".
Новият продукт струва 1000 долара и носи търговската марка SleepIQ. Креватът може да се настройва дистанционно, така че да бъде по-удобен и да осигурява по-качествен сън в детската стая.

Умното легло ще държи в течение родителите и дали малчуганите са будни, или се правят на заспали. Сънят на малчуганите се следи чрез специални сензори, които измерват ритъма на дишането, пулса и движенията.
Умното легло се произвежда от фирма в Минеаполис, а според производителите това е единственият детски креват, който може да расте заедно с децата.
Към артикула е прикрепена и нощна лампа за четене, която може да изгасва дистанционно, ако детето се унесе с книга в ръка. Автоматичен лъч пък насочва малчуганите когато станат посред нощ до тоалетната.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна