IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Лайфстайл
15:45 | 11 януари 2015
Обновен: 04:59 | 17 април 2024

Съдия по знакови дела засне момиченцето-пеперуда

Христо Крачолов запечата Китайската стена, храма Ангкор Ват и теракотената армия по време на пътешествия на Изток

По материала работи: Лиляна Трънкова
Съдия по знакови дела засне момиченцето-пеперуда

Пловдивски магистрат обикаля света и заснема най-интересните неща. Фотографията е любимото хоби на Христо Крачолов от първи клас. Магията го завладява, когато гледа филм за фотограф, който проявява снимка. Изображението изплува във ваната с проявител, а първокласникът дни по-късно получава като подарък от баща си първия си фотоапарат „Смяна 8”. Записва се в кръжок по фотография в родния Чирпан и не спира със заниманията си до края на студентството. Фамилията "Крачолов" не е случайна - магистратът е от рода на Пейо Яворов. Когато Христо Крачолов става съдия в Пловдив, работата не му оставя минутка свободно време за хобито. Той решава някои от знаковите дела под тепетата, като се започне от първото банково дело в България, казусите с рапъра Ванко 1, делото „Белнейски”, както и стотици тежки наказателни дела за убийства, грабежи, наркотрафик, съобщава "Марица".

От няколко години насам магистратът се връща към старата си страст. В момента има два цифрови фотоапарата. Интересува се живо от дискусията между професионалистите дали фотошопът е тъмната стаичка на фотографията и докъде трябва да стигат границите на фотошопа. Най-много обича да снима репортажи, независимо от какво събитие.

Приятелите на съдията Крачолов във Фейсбук чакат с нетърпение снимките му от всяко пътешествие. Последното от тях е особено екзотично. При завръщането си съдията написа в личния си профил: "След хиляди изминати километpи, включително с pикши, канута и каpучки, отново се убедих, че едно от най-смислените неща, които човек може да пpави, е да пътешества. След четиpинадесет кацания и излитания, пpекосих Виетнам, Камбоджа, Мианмаp /Биpма/ и Тайланд. Видях и кътчета, където хоpата живеят пpостичко, но щастливо, доpи без телефон и интернет. Те не се притесняват за някакви изисквания, наложени от "международните им партньори", сервилно чакайки поредния "мониторинг". Това ме впечатли най-много." От пътуванията на съдията е и един от интересните му фотоси – момиченце – пеперуда.

Приятелите на юриста най-много харесват кадрите на емблематичния храм в Камбоджа Ангкор Ват, неизвестен монах, момиченце, което прилича на пеперуда, абитуриентки от Ханой, заснети в музея на литературата. Оказва се, че те са особено щастливи, когато чужденци им правят фотосесии. Сред кадрите, които магистратът смята за едни от най-любимите си, са Великата китайска стена и теракотената армия, където е заснет един от хората, които я е открил./БЛИЦ

Коментари

Новини Варна