IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
12:30 | 12 януари 2015
Обновен: 17:12 | 25 март 2024

Сара Брайтман тренира за полет в Космоса

Британската певица Сара Брайтман ще започне обучение в руския Център за подготовка на космонавти на 15 януари.

По материала работи: manager
Сара Брайтман тренира за полет в Космоса

Британската певица Сара Брайтман, която се кани да лети до Международната космическа станция, ще започне обучение в руския Център за подготовка на космонавти в Звездното градче на 15 януари.
"Тя ще пристигне при нас в сряда, 14 януари, а на следващия ден, за да започне предварителна подготовка" -  съобщиха за ИТАР-ТАСС от пресслужбата на Центъра за подготовка на космонавти.
Полетът на Брайтман е планиран от 1 до 11 Септември 2015 г. Приблизително 40 дни преди това тя, заедно с другите членове на екипажа, трябва да бъде одобрена от главната медицинска комисия.
Ако всичко върви по план Брайтман ще стане осмият космически турист, посетил Международната космическа станция. Първи бе американският милионер Денис Тито, който посети станцията през 2001 г.
В екипажа на експедицията МКС-45/46 заедно с Брайтман са назначени руският космонавт Сергей Волков и астронавтът от Европейската космическа агенция астронавт Андреас Могенсен.
От пресслужбата на Центъра за подготовка на космонавти също така съобщиха, че 51 годишният японски бизнесмен Сатоси Такамацу, който бе определен за дубльор на Сара Брайтман, ще пристигне в сряда в Москва, и в четвъртък, заедно с британската певица ще пристигне в Звездното градче.
Такамацу е президент на новоучредената компания Space Travel. Преди това той е бил на медицински прегледи и е участвал в програмата за предварително обучение в космическа агенция на Русия. Предвижда се той да премине обучение и по програмата на NASA.

 

Коментари

Новини Варна