IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
17:08 | 9 февруари 2015
Обновен: 10:40 | 17 май 2024

Китайска авиокомпания иска да пусне билети за правостоящи

Идеята е още от 2009 г.

По материала работи: Борис Проданов
Китайска авиокомпания иска да пусне билети за правостоящи

Китайската нискобюджетна авиокомпания "Спринг еъруейс" отново отправи искане към местните власти за въвеждане на евтини билети за правостоящи, пише британският в-к "Дейли Телеграф".


"Необходими са много условия, за да реализираме тази идея, това са сътрудничество с производителите на самолети, получаване на разрешение от правителството и интерес от страна на потребителите към тази услуга", съобщи пред Китайското национално радио говорителят на авиокомпанията.


Авиокомпанията е имала тази идея още през 2009 г., като от компанията смятали, че за по-ниска цена пътниците ще могат да пътуват в самолета като в автобус.


Всеки пътник ще получи предпазен колан, но стоенето прави на пътниците ще позволи на авиокомпаниите да повишат капацитета на самолетите с 40%.


Подобно запитване е имало и от нискобюджетната компания "Раянеър", същото е било отхвърлено от съображения за сигурност.


БГНЕС

Коментари

Новини Варна