IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
20:52 | 14 февруари 2015
Обновен: 05:03 | 17 април 2024

Рецепти за Свети Валентин

Шафранът, женшенът и джинджифилът събуждат сексуалния апетит

По материала работи: manager
Рецепти за Свети Валентин

В натовареното ни всекидневие мъжът се прибира уморен и често няма сили да изпълни нежните си задължения. Какво може да се направи? Забъркайте му любовен еликсир. Терминът "афродизиак" произлиза от името на гръцката богиня на красотата, любовта и сексуалното привличане Афродита. Предлагаме ви една разходка из нейните градини, за да си изберете растение афродизиак.

- Цветовете на шафрана са много търсени не само заради лековитите им свойства, но и заради невероятно бързото му въздействие върху сексуалния апетит на мъжа.
- Кората на нара засилва възбудата. Настъргва се много ситно и се смесва със смачкани плодове на черница.
- Отварата от джинджифил възвръща на мига изгубените сили и събужда желанието за близост. Помага и за по-голяма издръжливост в леглото.
- Черният шоколад е прочут със своето възбуждащо действие. Ароматът и горчивият му вкус изпращат сигнали директно към мозъка и така отделянето на хормони се ускорява. Той не съдържа холестерол, защото какаовото масло е с растителен произход.
- Женшенът е растение, виреещо в Китай, чийто корен е известен по цял свят със свойствата си да подсилва организма и да му дава енергия.
- Хипократ често предписвал мед за стимулиране на сексуалната активност. В древността, поне седмица преди да се венчаят, младите са хапвали по лъжичка мед на ден, за да си осигурят изпълнени със страст първи дни на семейния живот. Именно затова пътуването след бракосъчетанието се нарича "меден месец"!
- Гъбите, и най-вече трюфелите, било то сурови или пържени, в ястие или на салата, се славят с това, че увеличават многократно силата на оргазма.
- Растението мандрагора е било много известно във всички цивилизации със своите магични свойства. Археолозите разчитат названието му дори върху намерените шумерски дъски за писане. А арабите наричат зърната на мандрагората "ябълки на любовта" заради еротичните сънища, които предизвикват. Зърната са с големина на орех и са с бял или червеникав цвят.

Ето и няколко рецепти, които ще ви гарантират истински подвизи в леглото.

"Тропически грог"

Съставки: 200 мл чай, 250 мл ром, 450 мл портокалов ликьор, 100 мл сок от портокал, щипка канела, карамфил (подправката), пръчка канела и един портокал за украса.

Приготвяне: Загрейте рома в тенджера, портокаловия ликьор, портокаловия сок и канелата, разбъркайте добре и дръпнете от огъня преди течността да кипне. Изсипете сместа върху чая и я разпределете в две чаши. Украсете с резен портокал, поръсен с карамфил, а вместо сламка, потопете пръчка канела.

Този коктейл е истинска бомба! Ромът и ликьорът сгряват и карат кръвта да кипи. Портокаловият сок, богат на витамин C, зарежда с енергия, а ароматът на канела и карамфил засилват възбудата.

"Шоколадова мента"

Съставки: 100 мл водка, 50 мл гъст какаов ликьор, 250 мл гъст ментов ликьор

Приготвяне: Намокрете ръба на чашата и го топнете в чинийка с какао на прах. Сложете всички съставки и няколко бучки лед в шейкъра. Разклатете енергично и изсипете сместа в чаши.

Шоколадът стимулира невроните, намалява напрежението и придава еуфорично настроение. Ментата, чийто вкус върви изключително добре с шоколада, допринася за разпалването на страстта.

Без алкохол

Съставки: 160 грама червени плодове (ягоди, малини, френско грозде), банан, плод ванилия, 4 литра захар, сокът на един портокал, газирана вода. Приготвяне: Отделете няколко ягоди и малини за украсата. Разбийте с миксер останалите плодове и портокаловия сок. Добавете нарязания на кръгчета банан и газираната вода. Разрежете плода ванилия, махнете семките, прибавете го към сместа и разбийте отново. Изсипете течността в чаши и украсете с отделените плодове. Екзотичният аромат на ванилията събужда сетивата, а плодовете създават усещане за лекота и щастие. Червеният цвят на напитката и на плодовете от украсата изпълват с енергия и подтикват към страстна прегръдка.

Налейте му омайно биле

Вземете ума на възлюбения с билкови отвари, съветват дамите, любителки на древните ритуали.

Ето няколко начина да си направите любовно биле.

- Портокалът се отнася към Слънцето и стихията на Огъня. Неговата сърцевина се използва в любовните напитки, кората е подходяща за магическите вани. Смесете прясно изцеден сок от плода с ванилова захар и ще се получи елементарно биле. Прибавете сухи цветове от портокал или кората му във ваната и ще станете невероятно привлекателна за противоположния пол. Портокаловата кора в съчетание с ароматните билки укрепват приятелските отношения и хармонията в дома.

- Ревенът се отнася към планетата Венера и стихията Земя. Баницата от ревен с компот ще помогне да останете верни един на друг. Смесва се ревен с ягоди - този коктейл ще ви настрои към дълга взаимна любов.

- Накиснете един ароматен плод от ванилия (растението) в сладко вино и го оставете да кисне. След 8-10 дни извадете плода. Пийте от виното по една чаша за ликьор два пъти дневно.

- Накиснете сърцевината на един ананас в бяло вино. Оставете да престои поне седмица. Подсладете течността с мед и пийте по половин чаша на ден.

- Когато сложите канела и карамфил в греяно вино, то се превръща в истински еликсир, събуждащ най-дивото у всеки.

- Черният пипер също се смята за силен афродизиак. Накиснете пет-шест зърна в бяло вино за осем дни. Пийте виното като аперитив за "загряване".

- Омайниче: 1 ч. ч. сухо бяло вино, 4 с.л. прясно мляко, 1 ч. л. мед, 1 с.л. нарязани ментови листа, 1 ч.л. настъргано на едро червено цвекло. Сложете на котлона да кипне всичко освен виното. Добавете го, след като отварата постои на хладно половин час.

- Любовно слънце: 3 ч.л. смляно кафе, 2 ч. ч. вода, 1 чаша червено вино, по 1 ч. л. мед и сухи цветове от невен. Разбъркайте кафето и цветовете от невен и загрейте в тенджерка с вода. След като кипне, оставете да се вари 2 минути, добавете виното и отново кипнете.
 

Източник: "Стандарт"

Коментари

Новини Варна