IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Лайфстайл
20:13 | 16 февруари 2015
Обновен: 08:50 | 26 март 2024

Прекомерната работа разболява

Тя увеличава стреса

По материала работи: Борис Проданов
Прекомерната работа разболява

Британският кардиологичен фонд проведе допитване, в което 40% от участниците се оплакали, че последните 5 години работата влияела отрицателно на здравето им.


Тя е увеличавала стреса при над половината от анкетираните, над една трета са напълнели, а почти половината се хранили неправилно заради работата, твърди "Дейли мейл", цитиран от БТА.


Заради служебната натовареност 43% са спортували по-малко. Почти една четвърт е посягала по-често към чашката, а всеки 10 е започнал да пуши. 60% са работили извънредно, но за това не са получавали допълнително възнаграждение.


29% от участниците смятат, че стресът в работата може да ги доведе до хипертония, а 21% се боят от инфаркт и други сърдечно-съдови заболявания.


Изследователите призовават участниците и всички работещи да отделят дневно поне по 10 минути, за да променят начина си на живот в по-здравословна посока.

Коментари

Новини Варна