IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
21:23 | 19 февруари 2015
Обновен: 05:03 | 17 април 2024

Най-ефективни старомодни навици

Понякога старите неща са по-добри от новите

По материала работи: Лиляна Трънкова
Най-ефективни старомодни навици

Ако искате да опростите живота си, да повишите вашето физическо и емоционално здраве, както и да спестите малко пари, просто трябва да се насочите към някои ефективни старомодни навици.

Това са навици, с които са живели вашите баби – поколение, което не е било „облъчвано“ с консуматорско мислене и което е живяло в много по-екологично чиста среда.

Ето и навиците, с които определено няма да сгрешите:

1. Не се хранете с „изкуствени неща“

Ако искате да бъдете здрави, не се хранете с нищо, което вашата баба би отрекла като храна. Ако имате възможност, консумирайте биопродукти или такива, за които знаете, че са отгледани добре. В случай, че имате възможност да си посадите няколко зеленчука, за които да се грижите – ще се сдобиете с ново хоби и наистина полезна храна.

2. Разхождайте се

Ходенето е едно от най-ефективните упражнения, които ви помагат да останете във форма и които повишават настроението ви. Един ден в седмицата оставяйте колата у дома или не взимайте градския транспорт, а се придвижвайте пеша (в случай, че това е възможно, разбира се). Може също така да се разхождате вечер след хранене или пък рано сутрин. Ходенето пеша е много полезно, така че правете го колкото можете по-често.

3. Пишете писма

Това е един прекрасен навик, който би било хубаво да възродявате от време на време. В случай, че имате приятели, които живеят далеч от вас – няколко пъти в годината им изпращайте писма, вместо да им пишете в интернет или да им се обаждате. Хората са забравили щастието и тръпката, която човек изпитва, когато разлиства хартиено писмо – така че припомнете им я.

 4. Използвайте естествени средства

Има много натурални съставки, които може да използвате при дребни здравословни проблеми, преди да тръгнете към аптеката. Все пак не трябва да забравяте, че повечето медикаменти в аптеката са направени от синтетични химикали. Например, ако имате кашлица, опитайте да я излекувате с мед, вместо веднага да купувате сироп за кашлица.

5. Чистете с неща, които може да изядете

Също както при здравословните проблеми – насочете се първо към естествените продукти. Те са способни да ви предложат същите невероятни резултати в почистването, а хубавото е, че не са токсични. Например, може да използвате сода за хляб или оцет, за да изчистите кухнята.

6. Приготвяйте храната си сами

Дори да не разполагате с много свободно време, по-добре да приготвите нещо по-простичко за вечеря, отколкото да поръчвате храната си или пък да използвате полуготова такава. Когато сами приготвяте своята храна, вие сте сигурни какво точно има в нея и доколко е здравословна. Има достатъчно „бързи рецепти“, от които може да се възползвате, така че да направите полезен избор!

Коментари

Новини Варна