IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
16:49 | 15 март 2015
Обновен: 01:43 | 12 май 2024

Американски проповедник помоли последователите си да му купят самолет

Желаният Gulfstream G650 струва само 60 милиона долара

По материала работи: Лиляна Трънкова
Американски проповедник помоли последователите си да му купят самолет

Пастор Крефло Долар, известен в САЩ със своите телевизионни проповеди, помоли своите 200 хиляди последователи да му съберат за нов самолет по 300 долара от всеки, съобщи канадско-американското издание The Examiner. Събраните 60 млн. долара трябва да стигнат за нов съвременен Gulfstream G650. На сайта на Международната църква на преобразувателите на света, възглавявана от Долар, е качено 6-минутно обръщение, в което проповедникът обяснява необходимостта от покупката. В частност транспортното средство е нужно, за да могат Долар, съпругата му Тафи и другите адепти на църквата да продължат да разпространяват Евангелието по света.

Пасторът се ожалил от своя предишен самолет, експлоатиран 30 г. При полет неотдавна до Австралия, на машината отказал единият двигател и само уменията на пилота предотвратило катастрофата.

Международната църква да преобразователите на света е основана от Крефло Долар през 1986 г. Сега нейните членове по света официално наброяват 30 000 души. Основа на новата църква е така нареченото „Евангелие за процъфтяване”. Неговата идея е в това, че Бог иска вярващите да процъфтяват, като на първо място са адептите и служителите на култа), в това число и финансово.

Коментари

Новини Варна