IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
10:31 | 7 април 2015
Обновен: 00:23 | 13 май 2024

Лорин Хил ще пее в София

Концертът е на 15 юли в зала "Арена Армеец"

По материала работи: Златина Добрева
Лорин Хил ще пее в София

Соул кралицата Лорин Хил идва за голям концерт у нас. Тя ще се качи на сцената на зала "Арена Армеец" на 15 юли.
Лорин стъпва на върха с The Fugees с втория им албум The Score, издаден през 1996 г. Тавата прави групата най-бързо продаваната рап/хип хоп формация на всички времена. Албумът е отличен с две награди "Грами", шесткратно сертифициран платинен статус по продажби и 3 сингъла на върха на музикалните чартове - Killing me Softly, Fu-Gee-La и Ready or Not.
След раздялата на The Fugees Хил се отдава на самостоятелни проекти. Редом с Ерика Баду, Лорин Хил е "нежното лице" на нео соул. Макар че The Miseducation of Lauryn Hill от 1998 г. си остава единственият й солов албум, той е повече от успешен - 5 награди "Грами", №1 в Топ 200 на списание "Билборд", над 12 милиона продадени копия само в САЩ.
Когато не е на сцена, Хил е отдадена на различни каузи, пише dnes.bg. През 1996 г. тя получи награда Essence за работата си в създаването на проект за бежанците, както и за подпомагане на строителни проекти в Кения и Уганда. Тя е основател на Refugee Camp Youth Project, програма насочена към младежи в неравностойно положение - с този проект, стотици бедни деца от родния й град Ню Джърси получават възможност да прекарат лятото на безплатен образователен лагер.
Лорин се радва на общо 6 деца от бившия й дългогодишен партньор Роан Марли, син на реге легендата Боб Марли.

Коментари

Новини Варна