IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Лайфстайл
17:41 | 11 април 2015
Обновен: 08:19 | 27 април 2024

За многобройните ползи от агнешкото месо

Защо е добре да ядем агнешко по-често, а не само по Великден?

По материала работи: Слав Велев
За многобройните ползи от агнешкото месо

У нас агнешкото месо се консумира най-вече около Великден. През останалото време е по-трудно за откриване в магазините, а и малцина се сещат за него. Най-популярните меса в магазините са пилешкото, свинското и телешкото.

Агнешкото остава някак пренебрегнато, а не трябва, защото има редица ползи за здравето.
 

Наситените мазнини в агнешкото месо са значително по-малко в сравнение с останалите видове червени меса. Агнешкото подобрява нивата на холестерола в кръвта, облекчава възпаленията и стабилизира сърдечния ритъм.
 

Агнешкото намалява риска от атеросклероза и коронарна болест на сърцето.
 

Овцете са преживни животни, така че тяхното месо е добър източник на конюгирана линолова киселина (CLA) – мастна киселина, която помага за предотвратяване на рак и други възпалителни състояния.
 

Агнешкото месо съдържа витамин В, който помага за изгаряне на мазнините. Като се има предвид какво голямо количество постни протеини съдържа овчето месо, малкото наситени мазнини в него са направо незначителни. В такова съотношение те дори спомагат за редукцията на килограми и намаляват риска от затлъстяване.
 

Овнешкото месо съдържа селен и холин, които също са много полезни в превенцията на различни онкологични заболявания.
 

Агнешкото месо е много полезно и за бременни жени, тъй като предотвратява анемията чрез повишаване нивата на хемоглобина в кръвта на майката и повишаване притока на кръв към бебето чрез плацентата. Овчето, агнешкото и козето месо са богати на желязо.
 

Още по-важното е, че включването на агнешкото месо в диетата по време на бременността намалява риска от вродени дефекти при бебетата, най-вече малформации на невралната тръба.
 

Агнешкото месо помага за възстановяване на желязото при жените след менструация и освен това намалява менструалните болки.
 

Благодарение на високото съдържание на витамин В12 в агнешкото месо, то ви помага за цялостна грижа за кожата.
 

Този вид червено месо е богато и на омега-3 мастни киселини, което е важно за сърдечносъдовата система.

 

Високото съдържание на витамин В12 в агнешкото помага в борбата със стреса и депресията.
 

В агнешкото и овчето месо се съдържат полезни нива калий и ниски нива на натрий. Това помага в контрола на кръвното налягане и предотвратяването на бъбречни заболявания и инсулт.
 

Протеините в агнешкото месо се разграждат бавно и оставят усещане за ситост през голяма част от деня.
 

Освен всичко останало, агнешкото месо е богато на калций, което е полезно за здравето на зъбите и костите.
 

Месото от овца насърчава производството на нови клетки като по този начин забавя стареенето.
 

Не на последно място, агнешкото месо е полезно за поддържането на здравословна функция на щитовидната жлеза.
 

Източник: Аz-jenata.bg

За многобройните ползи от агнешкото месо
Защо е добре да ядем агнешко по-често, а не само по Великден?

1

10 Апр 2015|
09:45|
Илияна Николова

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

У нас агнешкото месо се консумира най-вече около Великден. През останалото време е по-трудно за откриване в магазините, а и малцина се сещат за него. Най-популярните меса в магазините са пилешкото, свинското и телешкото.

Агнешкото остава някак пренебрегнато, а не трябва, защото има редица ползи за здравето.

Наситените мазнини в агнешкото месо са значително по-малко в сравнение с останалите видове червени меса. Агнешкото подобрява нивата на холестерола в кръвта, облекчава възпаленията и стабилизира сърдечния ритъм.

Агнешкото намалява риска от атеросклероза и коронарна болест на сърцето.

Овцете са преживни животни, така че тяхното месо е добър източник на конюгирана линолова киселина (CLA) – мастна киселина, която помага за предотвратяване на рак и други възпалителни състояния.

Агнешкото месо съдържа витамин В, който помага за изгаряне на мазнините. Като се има предвид какво голямо количество постни протеини съдържа овчето месо, малкото наситени мазнини в него са направо незначителни. В такова съотношение те дори спомагат за редукцията на килограми и намаляват риска от затлъстяване.

Овнешкото месо съдържа селен и холин, които също са много полезни в превенцията на различни онкологични заболявания.

Агнешкото месо е много полезно и за бременни жени, тъй като предотвратява анемията чрез повишаване нивата на хемоглобина в кръвта на майката и повишаване притока на кръв към бебето чрез плацентата. Овчето, агнешкото и козето месо са богати на желязо.

Още по-важното е, че включването на агнешкото месо в диетата по време на бременността намалява риска от вродени дефекти при бебетата, най-вече малформации на невралната тръба.

Агнешкото месо помага за възстановяване на желязото при жените след менструация и освен това намалява менструалните болки.

Благодарение на високото съдържание на витамин В12 в агнешкото месо, то ви помага за цялостна грижа за кожата.

Този вид червено месо е богато и на омега-3 мастни киселини, което е важно за сърдечносъдовата система.
Още по темата

Най-необходимите витамини и минерали за децата
Храни за жени, страдащи от анемия
Храни, които помагат при диария

Високото съдържание на витамин В12 в агнешкото помага в борбата със стреса и депресията.

В агнешкото и овчето месо се съдържат полезни нива калий и ниски нива на натрий. Това помага в контрола на кръвното налягане и предотвратяването на бъбречни заболявания и инсулт.

Протеините в агнешкото месо се разграждат бавно и оставят усещане за ситост през голяма част от деня.

Освен всичко останало, агнешкото месо е богато на калций, което е полезно за здравето на зъбите и костите.

Месото от овца насърчава производството на нови клетки като по този начин забавя стареенето.

Не на последно място, агнешкото месо е полезно за поддържането на здравословна функция на щитовидната жлеза.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/27885-za-mnogobroinite-polzi-ot-agneshkoto-meso-predi-velikden/
 

За многобройните ползи от агнешкото месо
Защо е добре да ядем агнешко по-често, а не само по Великден?

1

10 Апр 2015|
09:45|
Илияна Николова

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

У нас агнешкото месо се консумира най-вече около Великден. През останалото време е по-трудно за откриване в магазините, а и малцина се сещат за него. Най-популярните меса в магазините са пилешкото, свинското и телешкото.

Агнешкото остава някак пренебрегнато, а не трябва, защото има редица ползи за здравето.

Наситените мазнини в агнешкото месо са значително по-малко в сравнение с останалите видове червени меса. Агнешкото подобрява нивата на холестерола в кръвта, облекчава възпаленията и стабилизира сърдечния ритъм.

Агнешкото намалява риска от атеросклероза и коронарна болест на сърцето.

Овцете са преживни животни, така че тяхното месо е добър източник на конюгирана линолова киселина (CLA) – мастна киселина, която помага за предотвратяване на рак и други възпалителни състояния.

Агнешкото месо съдържа витамин В, който помага за изгаряне на мазнините. Като се има предвид какво голямо количество постни протеини съдържа овчето месо, малкото наситени мазнини в него са направо незначителни. В такова съотношение те дори спомагат за редукцията на килограми и намаляват риска от затлъстяване.

Овнешкото месо съдържа селен и холин, които също са много полезни в превенцията на различни онкологични заболявания.

Агнешкото месо е много полезно и за бременни жени, тъй като предотвратява анемията чрез повишаване нивата на хемоглобина в кръвта на майката и повишаване притока на кръв към бебето чрез плацентата. Овчето, агнешкото и козето месо са богати на желязо.

Още по-важното е, че включването на агнешкото месо в диетата по време на бременността намалява риска от вродени дефекти при бебетата, най-вече малформации на невралната тръба.

Агнешкото месо помага за възстановяване на желязото при жените след менструация и освен това намалява менструалните болки.

Благодарение на високото съдържание на витамин В12 в агнешкото месо, то ви помага за цялостна грижа за кожата.

Този вид червено месо е богато и на омега-3 мастни киселини, което е важно за сърдечносъдовата система.
Още по темата

Най-необходимите витамини и минерали за децата
Храни за жени, страдащи от анемия
Храни, които помагат при диария

Високото съдържание на витамин В12 в агнешкото помага в борбата със стреса и депресията.

В агнешкото и овчето месо се съдържат полезни нива калий и ниски нива на натрий. Това помага в контрола на кръвното налягане и предотвратяването на бъбречни заболявания и инсулт.

Протеините в агнешкото месо се разграждат бавно и оставят усещане за ситост през голяма част от деня.

Освен всичко останало, агнешкото месо е богато на калций, което е полезно за здравето на зъбите и костите.

Месото от овца насърчава производството на нови клетки като по този начин забавя стареенето.

Не на последно място, агнешкото месо е полезно за поддържането на здравословна функция на щитовидната жлеза.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/27885-za-mnogobroinite-polzi-ot-agneshkoto-meso-predi-velikden/
 

Коментари

Новини Варна