Варна 16°
fallback
Лайфстайл
19:42 | 11 април 2015
Обновен: 07:15 | 18 май 2024

Какво слагат на Великденската трапеза християните по света

В Мексико обредните хлябове се замесват с подправки, карамфил и сирине

По материала работи: Слав Велев

В България Великден се посреща с боядисани яйца, козунаци и печено агнешко месо, но в различните страни великденската трапеза е различна. На повечето места обаче се месят обредни хлябове.

 

В Гърция например се месят подобни на козунаци питки, но те не са толкова сладки, в тях се слагат и от великденските яйца, обяснява ПР експертката Мадлен Христозова. 

 

В Мексико обредните хлябове се замесват с подправки, карамфил и сирине, а в Германия пък на Велики четвъртък, който се нарича Зелен четвъртък, се ядат зелени храни. 

 

В Грузия, която е първта страна приела християнството като държавна религия, на Великден се прави Великденска торта, която се носи за освещаване в църквата. 

 

Каквато и да е трапезата, е важно на Великден да се събере цялото семейство и това правило се спазва навсякъде по света.

 

Източник: EkipNews.bg

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback