IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
15:30 | 21 юли 2021
Обновен: 21:47 | 25 април 2024

Подгответе се за състезанието в парка

Триколките са преходно возило между детската количка и първия истински велосипед

По материала работи: Слав Велев
Подгответе се за състезанието в парка

Триколките са преходно возило между детската количка и първия истински велосипед. С тях децата свикват на по-голяма самостоятелност и се научават да се грижат сами за себе си, когато са далеч от майчината ръка.

Тъй като това все пак е първото возило на детето, което то се учи да управлява само, повечето триколки за деца под 2-годишна възраст имат включена опция за родителски контрол. Благодарение на специалното кормило, можете да пускате детето в самостоятелен режим, а можете и да изземете управлението и да го бутате, все едно е в детска количка.

Малките деца тепърва откриват у себе си състезателния дух. Организирайте им надпревара с детски триколки в парка. Забавлението ще бъде гарантирано за всички. Дори и ако детето ви е все още твърде малко, благодарение на кормилото вие можете да му помогнете, като се включите в надпреварата. Всъщност така състезанието ще е по-скоро между родителите, но за децата веселието ще бъде не по-малко.

За какво да се оглеждаме при избора на триколка?

Триколките с родителски контрол са подходящи за деца между 18 и 24 месеца. В този период тяхната безопасност е от огромно значение. Изберете колан с триточково закопчаване, за да е сигурно фиксирано то в удобната си седалка.

Винаги избирайте триколка с регулируема седалка. Така на детето ще му бъде по-удобно и ще може да я ползва по-дълго време, докато расте.

Разбира се, какво е едно състезателно возило без сигнализация? Като преход към първото колело, детето има възможността да се научи да борави с механично звънче или мултимедиен клаксон, за да известява пешеходците за своето преминаване.

Въпреки че детето вече ни изглежда доста пораснало, слънчевите лъчи все още са твърде агресивна радиация за детската кожа. Препоръчваме ви непременно да се спрете на триколка с ефективен сенник и винаги при извеждане на малчугана да го мажете с фактор против изгаряне.

Тъй като това е всекидневна вещ, която ще бъде до вас през цялото време, препоръчваме ви да изберете триколка със сменяема тапицерия. Така ще можете да я перете и тя ще изглежда като нова значително по-дълго.

Както сигурно вече сте се убедили от детската количка, изключително удобно е да има голямо багажно отделение, както и механизъм за окачване на чанта. Може да се каже, че децата в тази възраст имат още повече багаж и от бебетата, защото все още носим храна, често и памперси, кат дрехи за преобличане и още какво ли не, а с времето прибавяме топка и всякакви други принадлежности за игра.

Именно с оглед на многото багаж, винаги търсете да закупите лека триколка. Триколките за тази възрастова група стандартно тежат между 9 и 12 килограма.

Някои от триколките за най-малките имат функционалност да се обръща позицията на детето - с лице или с гръб към родителя.

Децата над 24 месеца вече нямат нужда от помощта на родителите, за да карат. За тях са създадени специални триколки без всички допълнителни приспособления като кормило за родителски контрол, сенник и пр. Най-общо казано, това са същите триколки, които карахме като деца, преди да се научим да караме колело на две гуми. Сега, за щастие, материалите са доста по-качествени, а дизайнът е, разбира се, доста по-модерен. За тези триколки е изключително важно да са особено леки, за да може детето да ги носи, дърпа и бута, или да ги премести, когато срещне препятствие по пътя. Тяхото тегло в общи линии се движи между 2,5 и 3 килограма.

Предлагат се и комбинирани триколки, които могат да се преправят във варианти за под и над 2-годишна възраст. Те са особено подходящи за родители на две деца на близка възраст.

Kidso.bg е детското райско кътче онлайн, където ще намерите всичко за своя малчуган.

Коментари

Новини Варна