IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
09:50 | 17 август 2021
Обновен: 06:35 | 23 април 2024

Лятото, още малко: Не обичате тълпите, къде да отидете на плаж у нас?

Дори и дивото не е вече диво

По материала работи: Слав Велев
Лятото, още малко: Не обичате тълпите, къде да отидете на плаж у нас?

Снимка: Unsplash

Язовирите може да нямат ивица със ситен пясък и топла вода, но са вариант за тези, които така или иначе не обичат да плуват, но пък обичат сутрин да си пият кафето с гледка към водата. Много от планинските язовири (предимно в Родопите - Батак, Голям Беглик, Доспат, Широка поляна и други) имат и друго голямо предимство - прохладата на планината и до 5-6 градуса по-ниски температури от тези в ниските части на страната, пише trip.dir.bg.

Някои къмпинги имат строга политика за тишина вечер.

Не е задължително почивката на къмпинг да означава три стила музика, които гърмят от три чифта различни колони около караваната ви. В България има къмпинги, които не допускат шумни компании, като обикновено това е описано на видно място в сайтовете им. Посетителите на тези места са ценители на тишината и го няма усещането за тълпи, дори и хората да са много.

Макар много от къмпингите по морето официално да имат правило за тишина след 21:30 или 22 часа, истината е, че то почти никъде не се спазва. Можете да разчитате на по-стриктно следене в малките семейни къмпинги във вътрешността на страната.

Дивото вече не е толкова диво, поне когато става дума за море.

Пандемията и усложненото пътуване в чужбина увеличиха броя на българите, почиващи в България. Дори и дивите къмпинги се пукат по шевовете (което между другото е тенденция от няколко години, а не пряк резултат от пандемията).

Ако искате да отидете в дивото, по морето е почти невъзможно да откриете достатъчно изолирано място, което е и законно достъпно. По-голям шанс за това имате в планините.

Истината е, че в България все още има тихи и спокойни места, които не са непременно в дън гори тилилейски, но те се предават от уста на уста и то само на доверени хора. Защото никой не иска любимото му тихо място да стане популярно. 

Коментари

Новини Варна