IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
11:00 | 17 август 2021
Обновен: 09:45 | 20 април 2024

Шофьорските грешки, които убиват хидроусилвателя на волана. 5 на брой

Тези действия водят до ремонт, който никак не е евтин

По материала работи: Слав Велев
Шофьорските грешки, които убиват хидроусилвателя на волана. 5 на брой

Хидравличният усилвател на волана е по-евтин и по-надежден от електрическия, а освен това той понася по-добре сериозни натоварвания при движение по тежък терен. Неправилната му експлоатация обаче може бързо да го извади от строя. Затова и експерти посочиха 5 основни грешки, допускани от водача, които водят до повреда в тази много важна за управлението на автомобила система, пише AutoMedia.

Повредата на хидравличния усилвател може да се превърне в сериозни разходи, тъй като някои детайли от кормилната рейка просто няма как да бъдат ремонтирани и в сервиза директно ги сменят с нови, а те не са евтини. За да си спести пари и нерви, всеки шофьор трябва да бъда наясно, какво може да причини тези неизправности.

1. Замърсяване

Ако не се следи за състоянието на гумените уплътнения, ще настъпи момент, в който по тях ще се образуват пукнатини. И през тях ще започне да проникват вода и мръсотия. В един момент получената смес ще се утаи върху основния вал, което ще доведе до образуване на ръжда. Крайният резултат е появата на скърцане и луфт в кормилното управление, който е опасен за автомобила.

Останалите четири причини ще откриете ТУК

Коментари

Новини Варна