IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Лайфстайл
11:00 | 23 август 2021
Обновен: 20:49 | 27 март 2024

Картофки за 200 долара! С какво ли са? Ето и най-скъпите храни в света

Въпреки всичко има хора, които могат да си ги позволят

По материала работи: Ставри Таргов
Картофки за 200 долара! С какво ли са? Ето и най-скъпите храни в света

В източния край на Манхатън може да си поръчате чиния пържени картофи за 200 долара, гарнирана с трюфели и зрял 18 месеца чедър

В източния край на Манхатън може да си поръчате чиния пържени картофи за 200 долара. В емблематичния ресторант Serendipity 3, основан от Стивън Брус през 1954 г., ще се потопите в класическата нюйоркчанска атмосфера с интериорните елементи от Тифани, диско топки, висящи от тавана и изкрящо розови и ментовозелени стени.

Наскоро дори певицата Селена Гомес стана част от семейството на Serendipity3, като частичен собственик и инвеститор. Тя признава, че именно там е имала най-хубавите си спомени, особено пиейки замразения им шоколадов шейк.

Creme de la Creme Pomme Frites всъщност са бланширани картофи, които се попарват в оцет и шампанско. След това се пържат в чиста гъша мазнина, а не в олио, не веднъж, а два пъти, така че да са хрупкави отвън и сочни отвътре.

Поръсват се с годно за консумация злато и се подправят със сол от трюфели и масло от трюфели. Сервират се върху кристална чиния с орхидея, отново с тънко нарязани трюфели отгоре и рендосан кашкавал от сирене Mornay. Не си мислите, че всеки може да поръча порция картофки. За тях вече има списък с чакащи за следващите 10 седмици.

Бургер за 300 долара

Le Burger Extravagant ще ви изкуши с японско говеждо месо, напоено с масло от бели трюфели, пушена тихоокеанска сол, 18-месечен чедър, черни трюфели и пържено пъдпъдъчно яйце.

Освен, че ресторантът е мило място за кореняци нюйоркчани, той вече има няколко световни рекорди, освен за картофките, за най-скъпия бургер в света. За него ще се изръсите 295 долара. Le Burger Extravagant ще ви изкуши с японско говеждо месо, напоено с масло от бели трюфели, пушена тихоокеанска сол, зрял цели 18 месеца чедър, черни трюфели и пържено пъдпъдъчно яйце.

Месото е изключителен специалитет в Америка, приравнен дори и с хайвера и трюфелите. Wagyu е порода едър рогат добитък, която се смята за едно от националните богатства на Япония.

Характерно за говеждото месо е силно изразената мраморна структура, която буквално се топи в устата. Високо ценено, заради безкомпромисното си качество, говеждото месо Wagyu е с добре заслужена репутация, като най-великолепното говеждо месо в света. Затова и бургерът е толкова ценен. Освен това има натрошено злато по коричката, готово за консумация.

Сладолед за 1000 долара

Golden Opulence Sundae е порция сладолед, която струва 1000 долара. Той е гарниран с карамелизирани бадеми, трюфели от бял шоколад, малинов макарон, пълнен с плодове и ядливи диаманти и 23-каратово злато.

Golden Opulence Sundae е „черешката на тортата“ и се сервира в същия ресторант. Сладоледът е таитянски ванилов, гарниран с карамелизирани бадеми, трюфели от бял шоколад, малинов макарон, пълнен с плодове и ядливи диаманти и 23-каратово злато под формата на листа. Изкушението, която трябва да бъде поръчано най-малко 48 часа, всъщност отнема осем часа за направата си. Сладоледът се сервира в кристална чаша Бакара за 350 долара и се консумира с 18-каратова златна лъжица.

30-сантиметров хот дог за 69 долара

30-сантиметровият хот дог, който се предлага в същия ресторант, е гарниран с масло от бели трюфели и медальони от патешко фуа гра. Приготвя се с чисто говеждо месо, което се пече в масло от бели трюфели, поставено в хляб, препечен с масло от бели трюфели, гарниран с черни трюфели, дижонска горчица, карамелизиран лук Vidalia и кетчуп.

Всичко това може да бъде ваше само за 69 долара, но трябва да направите поръчката си 24 часа предварително, за да оставите време „специалните съставки“ да бъдат набавени пресни, съобщава "Труд".
 

Коментари

Новини Варна