IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Лайфстайл
10:20 | 15 септември 2021
Обновен: 14:08 | 11 април 2024

Есента наближава, да обърнем внимание на колата. Съветите на експертите

Това е един от най-коварните сезони и подценяването му носи само неприятности

По материала работи: Слав Велев
Есента наближава, да обърнем внимание на колата. Съветите на експертите

Есента е един от най-вредните сезони за автомобила. Резките промени в температурите, честите валежи, калта по пътищата - всичко това създава допълнителни главоболия на водачите. Затова и не е излишно още сега да бъде направена щателна проверка на автомобила, за да може той да бъде подготвен за смяната на сезоните, предаде AutoMedia.

Това може да бъде направено както в професионален сервиз, така и напълно самостоятелно. Важното е да се придържате към основните правила, категорични са експертите от Autonews, които посочват какви са основните точки в тази подготовка.

Прегледайте каросерията

Преди настъпването на есента е желателно да се провери състоянието на каросерията, тъй като след традиционните летни пътувания по нея може да са се появили драскотини и вдлъбнатини. Влагата, която е типична за настъпващия сезон, моментално прониква в тези слаби места, което води до пробив в защитата на боята и лака. И съответно се стига до корозия.

Преди проверката автомобилът трябва да бъде добре измит. Откритите драскотини може да бъдат замазани и полирани, като нужните за това материали се продават във всеки магазин за автомобилна козметика. Ако уврежданията да по-големи и вече се е появила ръжда, най-добрият вариант е собственикът да се обърне към специализиран сервиз. Освен това, трябва да се провери и дъното на автомобила, което също може да се нуждае от обработка със специални вещества.

Още съвети ще откриете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна