IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
16:15 | 16 октомври 2021
Обновен: 09:50 | 27 март 2024

Елизабет II спря алкохола на 95 г.

Лекарите посъветвали британската кралица да остави чашката занапред

По материала работи: Слав Велев
Елизабет II спря алкохола на 95 г.

Снимка:Getty images

Медицинският съвет не е свързан с някакво заболяване, пише британският вестник "Дейли Телеграф". Елизабет II иска да е във форма за платинената годишнина (70 години) от възкачването си на трона следващото лято, съобщава ТАСС, предаде "Гласове".

Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си рожден ден, реши напълно да се откаже от алкохола. Както съобщи в петък на уебсайта си The Daily Telegraph, кралицата беше подтикната към това решение от препоръките на лекарите и желанието да посрещне платинената годишнина (70 години) от възкачването си на трона във възможно най-добра форма.

Позовавайки се на информирани източници в британския кралски двор, публикацията посочва, че медицинските съвети не са свързани с някакво заболяване и са дадени на Елизабет II „като предпазна мярка“. Последната дума по този въпрос остава на Нейно Величество.

"Тя иска да се чувства възможно най-добре, за да се наслади на честването следващото лято, а наскоро лекарите ѝ казаха, че намаляването на алкохола ще бъде от голяма помощ. Кралицата сама взе решение да се откаже напълно от спиртните напитки, но тя никога не е пила много", казва източникът.

Според британски медии Елизабет II си позволяла понякога по чашка по време на вечеря, както и сухо мартини преди обяд. "Дейли Телеграф" отбелязва, че съпругът ѝ принц Филип, който почина на 99-годишна възраст тази пролет, е бил любител на коктейлите.

Коментари

Новини Варна