IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
11:30 | 7 декември 2021
Обновен: 19:14 | 22 април 2024

Ще речете: Странно! Но ги има – Топ 5 щети по колата, непричинени от ПТП-та

Оказва се, че не само другите участници в движението са опасни за автомобилите

По материала работи: Слав Велев
Ще речете: Странно! Но ги има – Топ 5 щети по колата, непричинени от ПТП-та

След анализ на застрахователните плащания по застраховките "Каско", експерти от застрахователни компании направиха рейтинг на най-честите причини за щети по автомобилите, непричинени от катастрофи. Те поставят на първо място пияни минувачи, които ритат и чупят колите по улиците в малките часове на нощта, пише АutoMedia.

На второ място са крадците, които внезапно харесват нещо в купето на паркирана кола. Например лаптопи, смартфони и т.н. и за да проникнат в автомобила, чупят някое от страничните стъкла.

На трето място са строителите, разливащи боя и бетон върху паркирани коли. Най-често това се случва, когато автомобилите са паркирани в близост до строителни площадки.

Децата също доста често повреждат колите, като хвърлят камъни по движещи се превозни средства, свалят емблеми и драскат паркирали автомобили.

Животните са класирани на пето място. Между другото, съвсем скоро ви показахме едно видео, в което се вижда как мечка откъсва вратата на скъпо Lamborghini.

Още новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна