IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
16:45 | 1 март 2022
Обновен: 13:31 | 29 април 2024

€12,5 млн. за колата, която все още я няма. Но ще си гъзар, някога!

Купувачът ще трябва да чака поне още година, преди да получи колата

По материала работи: Слав Велев
€12,5 млн. за колата, която все още я няма. Но ще си гъзар, някога!

Снимки: Bugatti

Когато Bugatti представи Centodieci на изложението Pebble Beach през 2019 г., хиперколата дойде с главозамайваща цена от 8 млн. евро (без данъците). В момента японски дилър на марката продава една от 10-те брой на модела за 12,5 млн евро. Има обаче един проблем – колата все още не е произведена.

Както се досещате, търговецът продава производствен слот, като доставката на автомобила е планирана за януари 2023 г. Самият дилър е от Токио, но е регистриран в Нидерландия, а това е една от най-голямата надценки, поставени на автомобил, които все още не е произведен. Нещо повече – самият модел все още е на финалните тестове, като първите бройки от него ще бъдат доставени на клиентите в края на годината, пише AutoMedia.

Със Centodieci, което на италиански означава 110, Bugatti отдава почит на модела си EB110, а също така отбелязва и 110-годишнина ох историята на компанията. Въпреки че изглежда като модерно Bugatti, Centodieci носи дизайнерски елементи на EB110, особено в предната си част.

Задвижването на колата обаче става с познатия 8,0-литров W16, който се използва за Chiron. Той развива 1600 к.с., като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 380 км/ч.

Още новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна