IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
14:20 | 15 март 2022
Обновен: 19:28 | 16 май 2024

Русия намери с какво да смени BMW-тата. 7 скъпи китайски модела СНИМКИ

Дори във времена на криза търсенето на луксозни стоки се запазва

По материала работи: Ставри Таргов
Русия намери с какво да смени BMW-тата. 7 скъпи китайски модела СНИМКИ

Играчите от висшия ешелон на автомобилната индустрия, сред които са марки като Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley и Mercedes-Maybach преустановиха своята дейност в Русия заради нападението над Украйна.

Историята обаче показва, че дори във времена на криза търсенето на луксозни стоки се запазва, стига да има съответните предложения на пазара.

Това накара изданието Autonews да посочи 7 модела, които биха могли да запълнят нишата, оставена от скъпите западни марки. Сред тях не е новият руски бранд Aurus, тъй като неговите автомобили вече се продават в страната. Кои са другите варианти.

Hongqi E-HS9

Голямата звезда на китайската индустрия е електрическият кросоувър Hongqi E-HS9. В Москва вече е докарана една бройка от модела, като цената му веднага скочи от 113 000 на 161 500 евро. Това все още е по-евтино от модел на Rolls-Royce, с който се сравняват китайците.

Сравнението с британците не е случайно, тъй като техният бивш дизайнер Джайлс Тейлър отговаря за моделите на китайската марка. Нейното име е се превежда като „Червено знаме“, като първоначално е създадена да прави автомобили за елита на китайската комунистическа партия.

Самият модел е с богато оборудвано, като в салона се залага на скъпи материали и голям брой дисплеи (само на предния панел са четири). Предлагат се версии с 6 места или с 4 седалки, като на втория ред има две луксозни кресла. Мощността е 551 к.с., ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,8 секунди, а пробегът с едно зареждане достига 660 км.

Вижте останалото на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна