IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
08:45 | 26 май 2022
Обновен: 02:25 | 30 април 2024

Марк – по халат и джапанки на бала, защото: Важен е комфортът ВИДЕО

Планът на Марк Манчев за облекло отдавна бил ясен и той в никакъв случай не включвал костюм и вратовръзка

По материала работи: Ставри Таргов
Марк – по халат и джапанки на бала, защото: Важен е комфортът ВИДЕО

И тази година абитуриентските балове предложиха много емоции. Имаше и празнуващи с нетрадиционно облекло. Един от тях – абитуриент от Езиковата гимназия в Кюстендил, реши да отиде на бала си... по халат и чехли.

Планът на Марк Манчев за облекло на абитуриентския му бал отдавна бил ясен и той в никакъв случай не включвал костюм и вратовръзка.

"Нека го кажем така – ако е костюм само за един път и да се дадат толкова много пари, това мисля, че не е много добра инвестиция. Костюмът е вече за постоянно ползване, за събирания, за някакви специални ситуации, за някакви събития", смята абитуриентът.

И така за бала си Марк изгладил не костюм, а халат. И без много да му мисли застанал редом до съучениците си.

"Евтиничък е, не е много скъп, както чехлите, чехлите вече са… Може някои хора да си мислят, че са от левчето, обаче за тях малко съм се поизръсил, мисля, че дизайнът много ми харесва. Мисля, че изглеждат перфектно за този халат", сподели дванадесетокласникът.

С визията си за бала Марк отправя и послание, по негов си начин.

"Поговорките на по-старите поколения, където е и в комунизма, и в капитализма, зад Желязната завеса, пред нея, всичко е било с един идеал – следващото поколение да живее по-добре, да е по-добре и да е по-развито.

А сега като го чуя това нали, това ли е новото поколение, си викам. Добре бе, защо преди години сте викали дайте да направим, това, това, това, нали да сме по-развити, за нашите деца го правим, а сега пък се оплакват - затова не можем да ги разберем старите хора", отбеляза абитуриентът.

Манчев разказва, че на бала с халата се е чувствал много по-удобно отколкото останалите момчета с костюмите. И признава, че за него истинското предназначение на дрехите не във визията, а в комфорта.

Вижте повече подробности в репортажа Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна