IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Лайфстайл
12:15 | 17 юли 2022
Обновен: 05:20 | 25 април 2024

Къща на колела - мечта! С нея може да живеете навсякъде (ГАЛЕРИЯ)

Conqueror T 2022 се задвижва от 15,6-литров двигател с мощност 578 к.с.

По материала работи: Слав Велев
Къща на колела - мечта! С нея може да живеете навсякъде (ГАЛЕРИЯ)

Живот на колела – такава възможност дава най-новият продукт на компанията Amodillo RV, който е на пазара от броени дни. Видовете кемпери по света са безброй, а този е модифициран на базата на мощно шаси за задвижване на всички колела Mercedes-Benz Arocs 4158, който е подходящ и за неравен терен, офроуд и полярни региони. Компанията, която е специализирана в производството на SUV, е кръстила „къщата“ Conqueror T 2022, пише AutoMeida.

В сравнение с подобни продукти, осемколесният Conqueror T запазва образа на високо, мощно и стоманено „чудовище“. За този тип превозно средство най-голямото предизвикателство е при трудни пътни условия рамата и каросерията да бъдат в синхрон, за да не се стигне до повреди и дори преобръщане.

Част от каросерията е сглобена по специална технология и при шофиране рамата се адаптира в зависимост от неравностите, а каросерията остава неподвижна, което намалява натоварването.

Когато стигнете „мястото за живеене“, следва ръзпъването на къщата. Производителите твърдят, че механизмът за разширяване със странично отваряне е единствен по рода си в света. Цялата стена на дясната страна от средната врата до задната част може да се разгъне, като по този начин се създава просторна тераса, увеличавайки първоначалните 20 квадратни метра до 25,5 кв. м.

В задната част на автомобила е монтирано резервно колело, а над него има сателитна чиния. На задната броня е предвидена електрическа лебедка. Под капака на Conqueror T има двигател Mercedes-Benz OM473 с работен обем 15,6 л и максимална мощност 578 к.с.

Интериорът на Conqueror T е луксозен и в тон с напредналите технологии. Централната контролна зона разполага с конфигурации на автомобили Mercedes-Benz, като например тънък двойно извит екран на арматурното табло с висока разделителна способност. Воланът е допълнен с електронен усилвател.

Огромното предно стъкло гарантира широка видимост. Задната част на кабината е подобна на конвенционален тежък камион за дълги разстояния - оборудван е с отделно легло. Що се отнася до вътрешното разпределение, Conqueror T разполага с отделна двойна спалня отпред, душ кабина с тоалетна, кухня, гардероб, хладилник и голямо пространство отзад с кръгъл диван.

Коментари

Новини Варна