IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
12:30 | 17 юли 2022
Обновен: 22:35 | 23 април 2024

Слабите хора се движат с 23% по-малко и приемат 12% по-малко калории

Каква е тайната на перфектната фигура?

По материала работи: Слав Велев
Слабите хора се движат с 23% по-малко и приемат 12% по-малко калории

Снимка: Pixabay

Тайната на слабите хора е, че ядат по-малко, а не че са по-активни, съобщи електронното издание на "Дейли мейл".

Учени от университета в Абърдийн установиха, че слабите хора се движат с 23% по-малко и приемат 12% по-малко калории. Те били неподвижни или физическата им активност била съвсем слаба през 96% от времето. Метаболизмът им в покой обаче бил по-бърз. Вероятно това им помага да изгарят повече калории. Учените са анализирали начина на хранене и енергийните нива на 150 свръхслаби хора и са ги сравнили със 173 души с нормално тегло.

"Резултатите наистина ни изненадаха. Често хората си говорят за кльощавите си познати и мислят, че те могат да ядат каквото си поискат", каза ръководителят на изследването проф. Джон Спекман. "Работата ни обаче показа, че те всъщност ядат много по-малко от характерното за техния индекс на телесната маса."

Участвалите хора в изследването са били естествено слаби, съобщи БТА.

Средните калории, които са необходим на жените дневно, са 2200, а за мъжете - 2500. Те са изчислени на база на количеството енергия, необходимо на тялото за основните функции. Хората, които тренират, се нуждаят от повече калории, както и младите и децата.

Коментари

Новини Варна